До негативних змін настрою призводить вживання фаст-фудів, бульйонних кубиків та іншої їжі, яка містить транс-жири.
Фахівці виявили зв’язок нервозної і агресивної поведінки з вживанням деяких харчових продуктів.
Згідно з даними, отриманими вченими з Університету Каліфорнії, до негативних змін настрою призводить надлишковий вміст транс-жирів в раціоні людини.
Велика кількість ненасичених жирів даного різновиду мають у своєму складі фаст-фуди, бульйонні кубики, кондитерські вироби, напівфабрикати та інші продукти.
Саме транс-жири провокують виникнення надмірної нервозності, а також відкритого вираження невдоволення і агресії.
Щоденна доза транс-жирів, рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я, не повинна перевищувати трьох грамів, у той час як одна стандартна порція картоплі фрі містить близько семи грамів небезпечної речовини.